top of page
KOUCINK-AKADEMIE-logo500pix.jpg

Výcvik koučů systémů

Pro koho je kurz určen:

  • pro ty, kdo chtějí jít hlouběji do podstaty koučování

  • pro ty, kdo pro sebe hledají osobní rozvoj a chtějí u toho rozšiřovat dovednosti kouče

  • pro ty, kdo se chtějí prací se systémy zabývat nebo se jí již zabývají

  • pro profesionální nebo interní kouče, kteří se chtějí naučit zdravě podporovat a rozvíjet systém

  • pro ty, kdo se chtějí zaměřit na provázení v systémech (pracovních týmech, firmách, školách, komunitách) a chtějí podporovat jejich rozvoj

Podmínkou pro vstup do výcviku je absolvování První spirály kouče, případně certifikovaného výcviku kouče jiných škol odpovídajícího rozsahu (64 hodin). U výcviků ICF škol postačí potvrzení o absolvování, u ostatních škol bude rozsah řešen individuálně s každým zájemcem. 

Rozhodujte se mezi Výcvikem týmového koučování a Výcvikem koučů systémů - rozdíly jsme shrnuli zde.. Máte i tak otázky? Sjednejte schůzku s jedním z lektorů. Rádi s vámi probereme, který výcvik je pro váš profesní růst nejvhodnější. 

Cíl kurzu:

  • Naučit kouče pracovat se systémy a částmi systémů.

  • Prohloubit kompetence na úroveň PCC v oblasti sebeuvědomění, facilitace klientova růstu, aktivního naslouchání a budování bezpečí a důvěry.

  • Schopnost kouče rozlišit koučování systémů od facilitace konstelací a terapie.

  • Vidět, porozumět a rozvíjet zdravé systémy.

Náplň kurzu

  • techniky aplikovaného NLP v oblasti leadershipu 

  • seznámení se systemickými zákony

  • osvojení si provázení v transformačních procesech vnitřních systémů a vnějších systémů (školy, komunity, firmy)

  • osobnostní rozvoj v oblasti sebehodnoty, sebedůvěry a sebeřízení

  • možnost sdílení a tvoření se skupinou koučů

  • možnost zpětné vazby od kolegů koučů z pozice pozorovatele

Výcvik koučů systémů vám přináší možnost rozšířit své portfolio o techniky rozvoje vnitřních a vnějších systémů. Jako kouč dokážete pracovat s klientem a provázet ho ve vědomém vnímání systému z pohledu celku a jednotlivých částí.  U vnějších systémů nejčastěji jde o pracovní týmy, firmy, rodinu, přátelé a jakékoliv role v životě. Na úrovní vnitřních systému může jít o systémy přesvědčení, archetypů a dalších. Systemické zákony, pocházející z facilitace konstelací, je možné u koučování systémů klientovi zvědomit a tím podpořit jeho posun. Může se jednat o situace, kdy klient něco nevidí nebo vnímá "vše zamlžené".

Máte k výcviku otázky? Zajímaly by vás podrobnější oblasti využití? Ozvěte se Petře, sjedná vám online schůzku s jedním z lektorů. Záleží nám na tom, abyste si vybrali výcvik, který nejvíce odpovídá vašim potřebám rozvoje.

Délka trvání

3 dny (dvakrát ročně), celkem 12 dní výcviku

Výhodou výcviku je časová nenáročnost. Scházíme se dvakrát ročně - na jaře a na podzim na 3 dny po dobu 2 let. Celkem tedy jde o 12 dní výcviku. V praxi si můžete jako kouč nově získané techniky vyzkoušet a následně konzultovat se skupinou a lektorem.  

Termín

3.běh 

1. - 3. den      02. - 04. 04. 2023

4. - 6. den      12. - 14. 11. 2023

7. - 9. den      14. - 16. 04. 2024

10. - 12. den  24. - 26. 11. 2024

vždy od 09:00 do 17:00

Termín

4.běh - začínáme v říjnu 2024

1. - 3. den         20. - 22. 10. 2024

3. - 6. den         13. - 15. 04. 2025

7. - 9. den         09. - 11. 11. 2025

10. - 12. den    15.  - 17. 03. 2026

vždy od 09:00 do 17:00

Lektoři

Zdeněk Štěpánek, PCC

Eva Mohauptová, PCC 

Jiří Šmejkal, ACC

 

Kde

V tréninkovém centru AKADEMIE Libchavy v Horních Libchavách č.p. 127 u Ústí nad Orlicí

Ubytování

V rámci dvoudenních kurzů nabízíme ubytování přímo ve výcvikovém středisku - více informací zdeDoporučujeme včasnou rezervaci.

Cena

12 000 Kč bez DPH/3 denní setkání, celkem tedy 48 000 Kč + DPH. Platbu lze rozdělit na 2 splátky.

*V ceně je zahrnuta celodenní strava a studijní materiály. 

Přihlášení

play-stone-1237457_640%2520LQ%2520pixaba
Jméno a příjmení:
E-mail:
Telefon:
Poznámka:
Odeslat
Děkujeme za přihlášení.
Brzy Vás budeme kontaktovat!

Reference

Tento kurz mi priniesol oveľa viac, ako som si v prvej chvíli dokázala predstaviť. Zasiahol hlboko moju myseľ aj srdce.Často sa vraciam k cvičeniam, myšlienkam, ktoré ma počas trvania kurzu oslovili. Zdeněk nám ukazoval kus seba a svojich skúseností. Otváral možnosti, ako sa so systémami dá pracovať a podporoval nás, aby sme si uvedomili, ako to so systémami máme my sami. Ak platí, že zážitok otvára brány k poznaniu, tak toto bol pre mňa veľký zážitok. Už sa veľmi teším na ďalšie pokračovanie. Prečo by sa ľudia mali rozhodnúť pre vstup do tohto kurzu? Tento kurz prináša nový pohľad na to, čo všetko je vo vnútornej dynamike systému zastúpené, Táto skúsenosť a poznanie umožňuje udržať si pozíciu kouča a jasnejšie vidieť súvislosti a rešpektovať ich.

Ing. Jana Kašová - Profesionálny kouč a sprievodca

Co nového (dalšího) jste se naučili, co vám víkend přinesl? Druhý víkend výcviku systemických koučů a facilitátorů systémů mi přinesl velké sebe-poznání, otevření a opět mi připomněl velkou úctu k systému, který nás všechny převyšuje. Během víkendu jsem si lépe ukotvil znalosti, týkající se fungování základních pravidel systémů, a také prožil na vlastní kůži to, co, pro mě někdy až nevěřícně popisuje Bert Hellinger v jeho knihách. Proč by se lidé měli rozhodnout pro vstup do tohoto kurzu? Výcvik je plný vzájemného respektu, otevřenosti a velké důvěry, struktura výcviku je podřízena aktuálním potřebám skupiny, což poskytuje potřebný prostor pro rozvoj jednotlivce i skupiny. Tento výcvik je pro mě jedinečným propojením: mého sebe-poznávání a společně s tím, i získávání praktických dovedností v oblasti koučování systémů či facilitace konstelací. Vřele doporučuji všem, kteří chtějí mít jasno v tom, co je koučování systémů a co jsou konstelace, a chtějí se otevřít poznávání těchto oborů.

David Grbavčic

1) Co nového (dalšího) jste se naučili, co vám víkend přinesl? Pro mě bylo velmi hodnotné zjištění, jak úzce je propojený rodinný systém s pracovním systémem a kde v tom všem stojím já. Také jaké stereotypy a vzorce si do pracovního života z rodiny přenášíme, aniž bychom si toho byli vědomi. Jak moc je pro nás důležité přijmout naše rodiče, prarodiče takoví jací jsou a nesnažit se je měnit, jelikož to jací jsme, jsme díky nim se všemi zápornými stránkami, ale i těmi kladnými. A když je přijmeme, přijememe především a hlavně sami sebe. Taktéž že naše nová rodina (tedy systém) má vždy přednost před systémem starým. Poslední půlrok jsem se zabývala otázkou toho, kým doopravdy jsem a tento víkend mi otevřel velmi jemně a citlivě obzor toho, kdo stojí za mnou, kde jsou moje kořeny a jaké dary jsem dostala. Byl to další střípek do skládanky Vím, kým jsem :) 2) Proč by se lidé měli rozhodnout pro vstup do tohoto kurzu? Pro kurz jsem se rozhodla kvůli příjemné a inspirující atmosféře v Libchavách, obohacujícím setkání a Zdeňkovu vedení kurzů koučování. Především pro jeho otevřený přístup a hlavně se mi velmi líbí, že každý kurz přizpůsobuje na míru dané skupině a je velmi vnímavý a citlivý k jejím potřebám. Podle mého je kurz systemického koučování výborná nadstavba pro kouče, kteří nechtějí zůstat pouze na povrchu věci, ale proniknout a snažit se pochopit, co vše za daným klientem dále ještě může stát.

Míša Novotná

bottom of page